Se mere på

Kontakt os

Se mere på

Kontakt os

H C Andersen salon 11. maj 23 kl 19.00

Opera Frederiksberg inviterer 11. maj til en salon med H.C. Andersen – hans livretter og hademad – hans forelskelse i Jenny Lind – hvis favorit-arier synges af Cecilia Lindwall.

Under corona-epidemien inviterede Opera Frederiksberg til en udendørs salon med H.C. Andersens køkken som tema. Mange kunne af forskellige årsager ikke være med –og andre har efterlyst en gentagelse – og det sker nu indendørs

– 11. maj kl. 19.00 – på Hoffmeyersvej 35.

Man kan bl.a. høre om HCA’s ulykkelige forelskelse i Jenny Lind og hans rejse i 1873 – og der serveres også nogle af HCA’s livretter – og haderetter – ledsaget af korte indlæg om digterens liv og spisevaner.

H.C. Andersen ville med moderne øjne blive kaldt en stalker, når man ser, hvordan han masede sig ind på den svenske ”Nattergal” – sopranen Jenny Lind. Han gav hende store mængder uønsket opmærksomhed og overdængede hende med breve. Romancen sluttede brat 1845, hvor Jenny Lind brændte han af selve juleaften i Berlin. Men det skal bemærkes, at de to trods alt holdt kontakten resten af livet.

Det er baggrunden for denne operasalon, hvor den svenske sopran Cecilia Lindwall og pianist Knud Rasmussen vil fortolke en række af Jenny Linds favorit-arier – plus nogle af HCA’s sange.

Men som ved de klassiske saloner vil der også være litterære indlæg. Nikolaj Bøgh vil fortælle om sin oldefars bror, der også hed Nicolai Bøgh og er begravet på Frederiksberg Kirkegård. Han ledsagede HCA på dennes sidste store rejse. Den nulevende Bøgh har ligefrem skrevet en bog om rejsen og sin navnebror. HCA satte nemlig stor pris på Nicolai og inviterede ham med til Schweiz og Italien 1873.

Bøgh, der senere blev professor, nedskrev mange små erindringsstumper, som H.C. Andersen fortalte ham, specielt om barndom og ungdom.

Der bliver også lejlighed til at se nogle gaver fra HCA, som han forærede Nicolai Bøgh, og er nedarvet i familien.

Der serveres også smagsprøver af H.C. Andersens livretter, og Michael Engelbrecht vil fortælle om HCA’s absolutte favoritter, hans hjemmelavede diæter og hans drikkevaner, der omfattede alt med spiritus i – med en enkelt undtagelse.

Svenske Cecilia Lindwall er uddannet på den norske opera, og har bl.a. sunget på Deutsche Oper i Berlin. Hun var solist i en årrække på operaen i Braunschweig, og er kendt i Danmark for flere roller hos Operettekompagniet. Hun har også sunget overfor René Kollo ved Elblandfestspiele Wittenberg.

Hun har hovedrollen som Sylvia i Czardasfürstinden med Operettekompagniet og har sunget gallakoncert i Stockholm til minde om Maria Callas. Hun er flittigt engageret som solist i sopranpartier som Brahms Ein Deutsches Requiem, Dvorak Stabat Mater, Mendelsohn Paulus og Elias mfl.

Knud Rasmussen er organist i Virum Kirke og en meget populær akkompagnatør for en række af landets bedste sangere.

Det foregår 11. maj kl. 19 – Hoffmeyersvej 35 hos Lilian Jensen.

Arrangementet koster 250 kr. inkl. et glas skum, smagsprøver fra HCA’s køkken, foredrag og koncert. Tilmelding og betaling på mobilepay 48 27 28 senest tirsdag 9. maj. Husk at anføre navn.

Forrige

Næste

KONTAKT OS