Se mere på

Kontakt os

Se mere på

Kontakt os

Operaen Rigoletto opføres i Ridehallen, Frederiksberg Slot

Rigoletto på Slottet

Opera Frederiksberg inviterer 3. november 19 til Verdis tragiske opera Rigoletto. Guido Paevatalu har i sin nyopsætning af Verdis Rigoletto igen givet en klassiker et lille tvist. Tidligere har han f.eks. henlagt Bizets Carmen til dagens Havanna, og Rigolettos handling foregår i dagens Italien, der i dag er lige så fuld af forfængelighed og overfladiskhed som i 1500-tallet, hvor operaen oprindelig udspillede sig.

– I vores opsætning forvandles Verdis opera til et moderne drama, hvor Hertugen af Mantova er en velkendt italiensk politiker omgiver af et hof af følgere. Han opvarter alle kvinder i sine omgivelser og helst de rigtig unge. Rigoletto, som er hans spindoktor og højre hånd, har en hemmelighed. En uskyldig datter som han forgæves søger at beskytte. Her møder vi skønheden og udyret, den første kærligheds kompromisløse passion, men også korruption og bedrag. Alt indrammet af Verdis mægtige og fortryllende musik. Rigoletto har alt det som vi elsker ved opera, siger Guido Paevatalu, musikalsk og kunstnerisk leder af guidOpera.
– Den er både smuk og voldsom og det bliver en stor følelsesmæssig oplevelse. Alle vil genkende den mesterlige kvartet ”Bella figlia della more” og hertugens arie ”La donna è mobile”.

I mange opsætninger gør man Rigoletto til en grotesk og modbydelig figur, men i guidOperas opsætning skildres han på en anderledes måde. I denne opsætning af Rigoletto bliver han en ganske venlig, varm og medfølende person, fortsætter Guido Paevatalu. Han er bare havnet et forkert sted og det er hans kærlighed til datteren, der overskygger alt andet i hans liv.

​Victor Hugos skuespil Le roi s’amuse blev af Giuseppe Verdi (1813-1901) kaldt et af tidens største dramaer på niveau med Shakespeare, da han besluttede sig for at skrive en opera over skuespillet. De østrigske censorers opfattelse af skuespillet var langt mere beskeden, og de forbød opførelsen af en så banal og obskøn historie på Teatro la Fenice. Ved at flytte handlingen fra Frans 1.s franske hof til hertughoffet i Mantova kunne censorerne dog godt acceptere operaen, som allerede ved premieren blev en kolossal succes, som holder endnu.

Guido Paevatalu har sunget rollen som Rigoletto mange gange, både i ind- og udland. Niels Jørgen Riis har ligeledes sunget hertugen af Mantovas parti mange gange. Camilla Illeborg synger den krævende rolle som Gilda. Medvirkende: Guido-Paevatalu, Niels-Jørgen-Riis, Camilla-Illeborg, Joel-Kyhle, Teit-Kanstrup, Torleif-Steinstø og Anette-Bod. Kapelmester er Leif-Greibe. Der synges på italiensk. Opførelsen af støttes af Frederiksberg Kommune.

Rigoletto spilles i Ridehallen på Frederiksberg Slot 3. nov. kl. 19.30.

Deltagerprisen pr. person kr. 275.

Læs mere

Information

Adresse

Frederiksberg Slots Ridehus, indgang via Roskildevej 26 (NB! ikke indgang via Slotsgården)

Dato

Den 03. nov

}

Tidspunkt

kl. 19:30

Det er ikke længere muligt at tilmelde sig dette arrangement!

Du vælger den forestilling, du vil deltage i. Prisen, som er anført udfor forestillingen, ganger du med det antal, der skal deltage, og overfører beløbet til foreningens konto i:

Danske Bank 9570 11924417.

Det er vigtigt, at du i ordren til banken i rubrikken meddelelse til modtager skriver arrangementets dato, og din mailadresse. Gem kvitteringen og medbring den som deltagerbevis.

Forrige

Næste

KONTAKT OS