Salon om H.C. Andersen
Opera Frederiksberg er 3. juli efter corona-pausen klar med en have-salon om H.C. Andersen – hans ulykkelige forelskelse i Jenny Lind og rejser – han rejse i 1873 – og der serveres også nogle af HCA’s livretter – ledsaget af et lille indlæg om digteren spisevaner.
H.C. Andersen ville med moderne øjne blive kaldt en stalker, når man ser, hvordan han masede sig ind på den svenske ”Nattergal” – sopranen Jenny Lind. Han gav hende store mængder uønsket opmærksomhed og overdængede hende med breve. Romancen sluttede brat 1845, hvor Jenny Lind brændte han af selve juleaften i Berlin. Men det skal bemærkes, at de to trods alt holdt kontakten resten af livet.
Det er baggrunden for den operasalon, som Opera Frederiksberg inviterer til på HCA’s fødselsdag 2. april. Her vil den svenske sopran Cecilia Lind(wall) og pianist Janus Araghipour fortolke en række af Jenny Linds favoritarier og sange.
Men som ved de klassiske saloner vil der også være literære indlæg. Frederiksbergs kulturformand Nikolaj Bøgh vil fortælle om sin oldefars bror, der også hed Nicolai Bøgh og er begravet på Frederiksberg Kirkegård. Han ledsagede HCA på dennes sidste store rejse. Den nulevende Bøgh har ligefrem skrevet en bog om rejsen og sin navnebror.
HCA satte nemlig stor pris på Nicolai og inviterede ham med på sidste udlandsrejse til Schweiz og Italien 1873. Bøgh, der senere blev professor, nedskrev mange små erindringsstumper, som H.C. Andersen fortalte ham, specielt om barndom og ungdom.
Der bliver også lejlighed til at se nogle fine klip fra HCA’s hånd, som han forærede Nicolai Bøgh og er nedarvet i familien.
Til slut serveres smagsprøver af H.C. Andersens livretter – og haderetter, og Michael Engelbrecht vil fortælle om HCA’s hjemmelavede diæter og hans drikkevaner, der omfattede alt med spiritus i – med en enkelt undtagelse.
Svenske Cecilia Lindwall er uddannet på den norske opera, og har bl.a. sunget på Deutsche Oper i Berlin. Hun var solist i en årrække på operaen i Braunschweig, og er kendt i Danmark for flere roller hos Operettekompagniet. Hun har også sunget overfor René Kollo ved Elblandfestspiele Wittenberg.
Hun har hovedrollen som Sylvia i Czardasfürstinden med Operettekompagniet og har sunget gallakoncert i Stockholm til minde om Maria Callas. Hun er flitigt engageret som solist i sopranpartier som Brahms Ein Deutsches Requiem, Dvorak Stabat Mater, Mendelsohn Paulus og Elias mfl.
Janus Araghipour er født 1990 og begyndte at spille klaver som 9-årig. Da han fyldte 18 år, blev han optaget på Syddansk Musikkonservatorium med sideløbende studier hos pianisten Julian Thurber. Efter fire års hårdt arbejde blev Janus Araghipour som den første vesteuropæer optaget i den verdensberømte pædagog prof. Jasinskis klasse på fire pianister i polske Katowice. Han afsluttede sin grunduddannelse på Syddansk Musikkonservatorium med topkarakter. Herefter 1. prisen i Solistkonkurrencen i Odense. I dag er han bl.a. kunstnerisk leder af London Bel Canto Festival. Desuden assisterer han for dirigent Niels Borksand ved store kor- og orkesterprojekter såsom Verdis Requiem, Brahms Requiem og Händels Messias. Han er også dirigent for Ringstedkoret.
Hele herligheden koster 250 kr. Info om betaling på operafrederiksberg.dk.
Koncerten foregår 3. juli kl. 18 hos Nikolaj Bøgh, Arveprinsensvej 9, 2000 F
Vi vil naturligvis sørge for god afstand mellem tilhørerne, håndsprit osv. Der er max. Plads til 40 personer, så først til mølle….
Køb billet via foreningens hjemmeside www.operafrederiksberg.dk
Vel mødt
Bestyrelsen
Bente
Information
Adresse
Nikolaj Bøgh, Arveprinsensvej 9, 2000 Frederiksberg
Dato
3. juli
Tidspunkt
kl. 18
Du vælger den forestilling, du vil deltage i. Prisen, som er anført udfor forestillingen, ganger du med det antal, der skal deltage, og overfører beløbet til foreningens konto i:
Danske Bank 9570 11924417.
Det er vigtigt, at du i ordren til banken i rubrikken meddelelse til modtager skriver arrangementets dato, og din mailadresse. Gem kvitteringen og medbring den som deltagerbevis.